Wie zijn wij?

Elsbeth Niessen

Als logopedist behandel ik alle voorkomende stoornissen op het gebied van spraak, taal, stem en gehoor. Het brengt mij in contact met mensen van jong tot oud(er), met ieder zijn of haar eigen hulpvraag. Van vertraagde ontwikkeling in spraak en taal, stemstoornissen, afleren duimen tot spraak- en taalstoornissen bij niet aangeboren hersenletsel (bijv. hersenbloeding) en progressieve ziektebeelden (o.a. de ziekte van Parkinson), slikstoornissen en nog veel meer. Veelal komen de mensen naar een van de vestigingen in Breukelen, Kockengen en Loenen aan de Vecht, echter zo nodig ga ik ook op huisbezoek.

Om de ontwikkelingen in het vakgebied bij te houden volg ik regelmatig cursussen rondom logopedie. Echter mijn interesse betreft het totale communiceren waarbij de mens centraal staat. Dit heeft geleid tot een verdiepingsslag naar NLP (Neurolinguïstisch programmeren), Systemisch Werken (Kracht en verstrikkingen in familie-systemen), TA (Transactionele Analyse) en omgaan met trauma. Een verrijking in mijn logopedisch werken. Kortom: u bent welkom in mijn praktijk!